“Carmina Burana”: un spectacol de nota 10!


    Desfășurare impresionantă de forțe aseară pe scena Sindicatelor din Ploiești. Spectacolul ,,Carmina Burana" a revenit în atenția Filarmonicii ploieștene și a revenit într-o mare formă. Cu aproximativ 160 de persoane pe scenă, 40 de oameni în staff și nu mai puțin de 11 camere de filmat, cu sute de ochi ațintiți spre dansatorii care întregeau numărul artistic și cu fumul acela care parcă învăluia totul într-un mister. A fost de-a dreptul excepțional! Totul s-a ridicat la cele mai înalte standarde. 
Iată ce declară Vlad Mateescu, directorul filarmonicii “Paul Constantinescu”: 
    “Sunt bucuros, mândru și onorat să lucrez alături de o echipă de profesioniști. În ultimii 3 ani am construit ,,o nouă imagine" a Filarmonicii ploieștene, iar acum, în stagiunea aniversară 65, la 100 de ani de la Marea Unire și poate după cel mai complex eveniment văzut de ploieșteni (Balul Filarmonicii) a revenit pe scenă Carmina Burana.” 
    Felicitări Orchestrei Simfonice, Corului Academic al Filarmonicii Oltenia, Corului de Copii al Colegiului de Arta ,,Carmen Sylva”, soliștilor Gabriel Croitoru, Cezar Ouatu, Ramona Păun și Ștefan Ignat. 
    Nu în ultimul rând felicitări maestrului dirijor Tiberiu Soare, care a șlefuit, a modelat, a condus sunetul capodoperei lui Carl Orff atât de frumos în încercarea de a atinge perfecțiunea. Istoria celebră a cantatei scenice “Carmina Burana” începe prin descoperirea acestei lucrari cu texte medievale, de către compozitorul Carl Orff, într-un catalog de anticariat. De la prima sa audiţie de pe 8 iunie 1837, care a avut loc la Frankfurt am Main şi până în prezent, lucrarea se bucură de un mare succes. 


Foto credit: www.stiriactuale.ro


Articol publicat pe site-ul www.stiriactuale.ro

Comentarii

Postări populare