Mici artiști pe scena Filarmonicii "Paul Constantinescu" Ploiești


Micii artiști pe scena Filarmonicii “Paul Constantinescu”




Astă seară am participat din nou la deja tradiționalul și mult așteptatul concert de Crăciun al copiilor de la Colegiul de Artă “Carmen Sylva”. Corurile “Crescendo” și “Allegrezza” alături de orchestra “Allegrezza” dirijate pe rând de profesorii Mihai Nae și Liviu Săvuță, ne-au umplut sufletele de bucurie, de bunătate și de căldură. Nu au lipsit desigur nici simpaticii colindători din grupul folcloric al colegiului coordonat de profesorii Adela Dumitru, Octavian Tudose și Mihai Ioniță, care au asigurat atât sfârșitul, cât și începutul spectacolului. Spre sfârșitul concertului, spre surprinderea și totodată bucuria celor mici, și-a făcut apariția pe scenă nimeni altul decât Moș Crăciun, dar nu într-o sanie trasă de Rudolph cel cu nașul roșu, ci pe trotinetă. Deh, moșul s-a adaptat vremurilor.

 Soneriile telefoanelor mobile, un leit-motiv


Să trecem însă și la aspecte mai puțin plăcute din timpul concertului pe care de fiecare dată le voi aminti și chiar sublinia, căci deh, poate poate începe omul să se simtă. Oare nu mai avem chiar deloc bun simț în noi? Faptul că telefoanele încă mai sună în timpul concertului a devenit deja un leit-motiv în lumea noastră. Cum ar fi un concert fără soneria mobilului? Știți însă ce am observat anul acesta? Tot mai mulți spectatori au trecut de la Android la IOS. Să le stăpâniți sănătoși, dar poate reușiți asta în afara sălii de concert, dragi spectatori.
Mare păcat că oamenii, în special părinții celor care urcă pe scenă nu reușesc să înțeleagă încă importanța păstrării unei atmosfere prielnice desfășurării unui act artistic. Degeaba îmi cântau atât de frumos îngerașii de pe scenă “Linu-i lin”, când eu auzeam în spatele meu alți “îngerași”, care scăpați de sub privirea mamelor pentru o clipă, începuseră să își facă de cap prin sală. 

“Dar ce să le fac doamnă? Sunt copii!”

Serios? Chiar nu mă așteptam la acest răspuns. Da, sunt copii, dar poti fi educați să respecte munca celor de pe scenă, sau poti fi scoși afară și liniștiți. 
Dar nu vreau să vă mai cert, nu astăzi, nu după acest concert minunat care m-a făcut să uit de tot preț de două ceasuri. Am văzut astă seară în ochii copiilor plăcerea de a cânta, veselie, sinceritate, dar și emoție, ambiție, seriozitate și grijă pentru fiecare detaliu. 
Felicitări profesorilor care i-au îndrumat, felicitări Colegiului de Artă pentru regularitatea și calitatea acestor spectacole de Crăciun!  







Foto: © Andreea Dragu 2017

Comentarii

Postări populare