Vizită regală



Joi, 26 octombrie, Colegiul de Artă Carmen Sylva s-a îmbrăcat în straie populare și a întins covorul roșu pentru a întâmpina oaspeți de seamă. Cu ocazia lansării volumelor “Povestea Castelului Peleș și Margareta a României. O principesă în serviciul țării regăsite” la Biblioteca Județeană Nicolae Iorga, Alteța sa Regală Principele Radu a vizitat colegiul care a oferit țării noastre și nu numai, atâtea valori muzicale remarcabile.
            Încă de la primele ore ale dimineții toți, cu mic, cu mare, precum niște furnicuțe harnice curățau, spălau, măturau, și se pregăteau cum știau ei mai bine de venirea domnului prinț”. “Doamna, doamna, vine cu caleașca? Și cum este îmbrăcat? Seamănă cu prinții din povești? Trebuie oare să facem și plecăciuni?” Toate întrebările simpatice ale copiilor aveau să primească răspuns atunci când am început să zărim în depărtare o mașină cochetă, deloc grăbită, care își făcea loc printre curioșii ce priveau de pe margine.
            Cu privirea ațintită spre ușa mașinii, încercând să ne stăpânim emoțiile, l-am întâmpinat cu entuziasm pe Pricipele Radu. O prezență năucitor de simplă, de discretă, o strângere de mână fermă, o postură demnă, dar deloc sfidătoare.
Am pornit toți cu pași hotărâți spre sala Huba Bertalan, unde principele alături de doamna Director a Colegiului, Rodica Rădulescu, doamna director adjunct Anca Florescu și doamna Inspector General Adjunct Liliana Otilia Țenescu urmau să audieze vreme de jumătate de ceas momente muzicale oferite de câțiva elevi talentați ai școlii.
După o gură dulce de cafea și un fursec colorat, oaspeții s-au grăbit să părăsească școala pentru a ajunge la Biblioteca Județeană Nicolae Iorga, acolo unde principele a lansat volumele mai sus amintite, toate acestea în prezența doamnei Iren Arsene, directorul general al Editurii Curtea Veche. Aceasta s-a consemnat a fi cea de-a paisprezecea vizită a Principelui Radu în municipiul Ploiești din ultimii cincisprezece ani.







Foto: Andreea Dragu
www.romaniaregala.ro

Comentarii

Postări populare