Teen Trio - un nou concept

 


Se spune că orice mâncare bună are nevoie de sare și piper, la fel stau lucrurile și în cazul muzicii. Doar că aici ai nevoie de oameni pasionați, de talent, de muzică bună, care să “gâghile” urechea în mod plăcut, vorba lui Caragiale, de un loc prielnic consumării ei și de asemenea, de respect față de artiști. Ei bine, la cel din urmă aspect mai avem de lucrat, dar să nu fim răutăcioși, nu încă. După ce dorința celor de la Epic Pub de a promova tinerii talentați a fost exprimată, încurajați fiind de colegi și de părinți și îndrumați de domnișoara profesoară Oana Bîrlog, elevii Liviu Oprea (clarinet), David Ghinea (vioară) și Daniel Dumitrașcu (pian) ne-au animat seara de 15 septembrie cu muzică clasică comestibilă, cum o numesc unii (urât termen, pe Mahler cred că îl asemuiesc cu o mâncare chinezească, sau cu o urzică). Din repertoriul diversificat propus de tinerii muzicieni au făcut parte lucrări cunoscute din lumea muzicii clasice, teme celebre din musical-uri, din filme, dar și din lumea jazz-ului. Dintre acestea enumerăm: Fantoma de la operă de Andrew Loyd Weber, Un american la Paris de George Gershwin, Vals de Dmitri Șostakovici, Csardas de Vittorio Monti, Dans ungar de Johannes Brahms și Late for date și City of stars din filmul La La Land.
Seara a continuat cu pianistul Alin Mârzea, figură cunoscută deja celor care frecventează Epic Pub, iar apoi, când răcoarea serii ne trimitea încet dar sigur la casele noastre, au început să răsune piesele Innei... ciudat mozaic muzical.  

 
Iată mai jos câteva întrebări adresate mentorului celor trei tineri talentați, domnișoara Oana Bîrlog:

Ce impresii aveți după recitalul de aseară?
A fost un recital reușit, cu multe emoții. Cu totii suntem conștienți că e nevoie de multă muncă și studiu pentru a crește nivelul formației.

A fost prima ieșire de acest gen pentru elevi?
În această formulă au mai cântat la Zooming Christmas, pe 17 decembrie 2016, la filarmonică și la Festivalul Internațional de Educație, la sala Europa, pe 10 iunie 2017. Atunci a fost și Sara Merișcă la tobe.

Aveți în plan pentru viitorul apropiat și alte proiecte în această formulă? Daca da, care ar fi acestea?
În urma recitalului de aseară au primit invitația de a mai cânta la Epic Pub în apropierea Crăciunului și la diverse evenimente.







Andreea Dragu

Comentarii

  1. Superb "articol" , succes bloging Andreea, si Felicitari muzicienilor cu mult succes in continuare

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare