Ziua mondială a Educației serbată prin muzică



      Ziua mondială a Educației (World Teacher’s Day) are ca motto de această dată “Să-i prețuim pe profesori, să le îmbunătățim statutul”, potrivit site-ului unesco.org. Acest an marchează și împlinirea a 50 de ani de la adoptarea Recomandării UNESCO și a Organizației Internaționale a Muncii cu privire la statutul cadrelor didactice (1966). Astfel, motto-ul din acest an reia principii fundamentale adoptate cu ani în urmă, punând totodată accentul pe susținerea profesorului.
Ziua mondială a Educației adună anual la Inspectoratul Școlar Județean din Prahova zeci de profesori, elevi, dar și susținători ai învățământului, pentru a aduce un omagiu tuturor cadrelor didactice. Astfel, la întrunirea festivă au fost prezenți toți colaboratorii educației la nivel județean. Alături de primarul Adrian Dobre au mai luat cuvântul reprezentanți de la Agenția Județeană Antidrog, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, Teatrul Toma Caragiu și Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploiești.
După premierea elevilor cu rezultate excelente la olimpiade naționale și internaționale, dar și a profesorilor susținători, inspectorul școlar Nicolae Angelescu a dat cuvântul muzicii. Pe scenă au urcat patru eleve ale Colegiului de Artă "Carmen Sylva" de la clasa de fagot a doamnei profesoare Mariana Cojanu care împreună au delectat publicul cu un scurt program atractiv format din lucrări de Manuel Penella, Alan Ridout, S.R.Henry și Manuel Martinez. Voicilă Ozana (cls. a XII-a), Bogdan Raluca (cls. a XII-a), Șerbănescu Diana (cls. a X-a) și Ilie Andreea (cls. a IX-a) au fost aplaudate entuziast de cei aflați în sală. În final, am rămas în urechi cu ritmul dansant al Tangoului lui Martinez și în minte cu vorbele reprezentantului de la ISU Prahova: Elevul este o bancă în care profesorul depozitează valorile sale cele mai prețioase”. La mulți ani, profesori de pretutindeni!
 
"O educație bună este izvorul întregului bine în lume" (Immanuel Kant)








Comentarii

Postări populare