Începuturi...

           Se spune că orice sfârșit este un nou început. Dar ce este un început? Poate un debut pe o mare scenă, poate o nouă afacere, poate o nouă relație de prietenie sau poate fi o a doua șansă, șansa de a lua totul de la capăt și de a porni fără regrete pe un alt drum, unul mai bun poate, chiar dacă e presărat de piedici și dificultăți. Victor Hugo spunea: „Când te apuci serios de un lucru, ies la iveală piedicile și greutățile. Orice început e greu”. Da, este greu, dar cu gândul la scopul pe care vrei să îl atingi - fie el unul măreț sau unul mărunt, neînsemnat pentru alții, dar atât de important pentru tine - vei reuși.
Păstrăm în suflet și ne aducem aminte cu drag de tot soiul de începuturi: prima zi în care am mers la școală, primii prieteni, primul pas spre cariera dorită, primul contract, primul salariu, prima iubire... Eu una, imi aduc aminte cu drag de primii ani de pian, ani ce aveau să imi schimbe viața, să mă îndrepte spre un frumos, dar anevoios drum în lumea muzicii. Ei bine, toate acestea nu au fost altceva decât începuturi ale unor acțiuni care, mai apoi, repetate în mod constant au pătruns în viața noastră și ne-au definit încet, dar sigur personalitățile.
O altă latură mai puțin frumoasă vizează toate fundațiile și asociațiile care se ocupă de găzduirea, îngrijirea și sprijinirea copiilor și bătrânilor. Aceștia, din varii motive, ajung să fie îngrijiți de persoane mărinimoase, li se oferă un loc în care să doarmă, mâncare caldă și multă dragoste. Asta este tot ce au nevoie. Ei bine, iată un altfel de început. Oricând te simți incomod într-un anume context, îndrăznește de fiecare dată să o iei de la capăt, să ai parte de un nou început, dar orice ai alege, asigură-te că te face fericit.
Fiecare zi reprezină un nou început, o nouă mică viață. Mulți s-au luptat pentru a trăi până în acest moment, până în această zi. Această zi ne dă ocazii pentru a învăța ceva nou, există lucruri care ni se vor întampla doar o dată în viață, și depinde de noi dacă vom profita de acestea sau nu”.  (Leo Buscaglia)

Comentarii

Postări populare