Concurs pentru încredințarea viorii Stradivarius Elder Voicu 1702 




Regulamentul concursului

Concursul urmează să reintroducă în circuitul artistic vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, instrument ce reprezintă o valoare de patrimoniu naţional de care va beneficia, în primul rând, viaţa muzicală românească.

Vioara Stradivarius Elder Voicu 1702 este bun de patrimoniu clasat la categoria tezaur şi se supune regimului legal de protejare a patrimoniului cultural naţional mobil, prevăzut de Legea nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, cu modificările şi completările ulterioare.
Concursul este deschis violoniştilor cetăţeni români, cu vârsta cuprinsă între 25 de ani (împliniţi la 1 septembrie 2013) şi 45 de ani.

Comisia de concurs va fi alcătuită din violonişti de prestigiu, personalităţi ale vieţii muzicale naţionale.

Candidatului desemnat câştigător i se va încredinţa vioara Stradivarius Elder Voicu 1702 pentru o perioadă de 5 ani, în baza unui contract care va fi încheiat în termen de 60 de zile lucrătoare de la data semnării procesului-verbal de consemnare a rezultatului de către membrii comisiei de concurs. Câştigătorul concursului se obligă să respecte reglementările legale referitoare la protejarea patrimoniului naţional mobil şi la exportul bunurilor culturale mobile.

Secretariatul concursului va fi asigurat de Filarmonica „George Enescu”, instituţie publică din subordinea Ministerului Culturii.


http://fotonicu.wordpress.com/2011/02/
Dosarele candidaţilor vor fi depuse până la data de 15 Noiembrie 2013 orele 12,00 la sediul Filarmonicii „George Enescu” din Strada Franklin 1-3, sector I, biroul Resurse Umane Bucureşti, telefon 021/315.00.26, 021/315.25.67, şi vor conţine un curriculum vitae, minim două sau mai multe recomandări ale unor personalităţi ale vieţii muzicale din ţară şi din străinătate, copii ale premiilor importante obţinute la concursuri internaţionale de prestigiu, înregistrări realizate cu case de discuri recunoscute etc.

Concursul va avea loc în data de 18 Noiembrie 2013 (la sala Studio a Filarmonicii „George Enescu” Bucureşti) începând cu orele 10,00.

Repertoriul de concurs va cuprinde următoarele categorii de lucrări:
  1. J.S. Bach: partitele şi sonatele pentru vioară solo
  2. N. Paganini: capricii pentru vioară solo
  3. G. Enescu: sonatele a II-a şi a III-a pentru pian şi vioară
  4. W.A. Mozart: concertele nr. 3, 4, 5 pentru vioară şi orchestră
  5. Unul dintre concertele pentru vioară şi orchestră de L.V. Beethoven, F. Mendelssohn Bartholdy, J. Brahms, P.I. Ceaikovski, J. Sibelius.
Lista lucrărilor propuse de candidat comisiei – minimum 2 din fiecare categorie – va fi anunţată în scris de către candidaţi, fie cu prilejul înscrierii la concurs, fie cel mai târziu cu o zi înaintea concursului. Comisia de concurs va indica lucrarea (sau fragmentul) care urmează să fie interpretat, pentru fiecare categorie în parte.

Ordinea intrării în concurs va fi stabilită prin tragere la sorţi.
Acompaniamentul la pian va fi asigurat de către candidat.
Decizia comisiei de concurs va fi definitivă.

Vioara Stradivarius Elder Voicu 1702 va fi asigurată prin grija proprietarului, statul român. La expirarea perioadei menţionate în contract, Filarmonica „George Enescu” va organiza un nou concurs, la care câştigătorul prezentului concurs se va putea prezenta.

Sursa: fge.org.ro

Comentarii

Postări populare