Valentina Lisitsa - pentru prima oară pe scena Ateneului


O alta confirmare mult asteptata, pianista ucraineană Valentina Lisitsa (40 ani) va susţine primul recital de pian pe scena Ateneului Roman din Bucureşti, pe 5 noiembrie, orele 19.00. 



        Valentina nu este doar prima 'vedetă YouTube' a muzicii clasice, este primul artist de muzică clasică ce a reuşit să transforme succesul din mediul virtual într-o carieră mondială. În 2007 posta pe YouTube primul video, o întregistrare a Studiului op. 29/6 compus de Sergei Rachmaninov. Referindu-se la el, într-un interviu, artista spune: 'Primul meu clip YouTube a fost o înregistrare VHS la rezoluţie slabă, pe un pian de şcoală îngrozitor, iar mâinile mele nu erau deloc sicronizate cu sunetul.          Dar chiar şi aşa, mesajul meu a ajuns la oameni. Au început să-mi spună imediat că interpretarea mea a însemnat ceva pentru ei, că i-a făcut să schimbe ceva, că au ieşit în evidenţă.' Rata de clickuri a continuat să crească şi la fel şi numărul de clipuri postate. Piatra de fundaţie a unei cariere fără precedent în istoria muzicii clasice tocmai fusese pusă. Canalul său de YouTube înregistrează acum peste 60 de milioane de vizualizări, având mai mult de 90.000 de abonaţi.

          În vara lui 2010, mii de fani ai muzicii sale din toată lumea au urmărit captivaţi transmisiunile live ale sesiunilor de practică, prilej cu care au putut vedea şi o parte nouă a personalităţii sale artistice. Timp de două săptămâni, în fiecare zi, în sesiuni lungi de câte 14 ore, oameni din toată lumea au putut vedea cum învaţă şi cum se pregăteşte, până la cel mai mic detaliu, pentru patru ore de muzică nouă. Pentru cei care au urmarit-o, experienţa s-a dovedit a fi nu doar timp petrecut împreună, ci un real master class în care au învăţat să interpreteze mai bine piesele clasice pe care ea le repeta.
Programul de concerte din 2013 si 2014 o va purta în Hong Kong, Taiwan şi Korea de Sud, Palma de Mallorca în Insulele Baleare, la Rheingau Music Festival, precum şi la Cologne, Munich şi Stuttgart. Va apărea deasemenea la BBC Proms la Royal Albert Hall London, în New York şi Chicago.









Bilete: in reteaua eventim.ro Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti.


Categoria IPret250,00 RON
Categoria II Pret 200,00 RON

(Sursa: eventim.ro)

Comentarii

Postări populare