Festivalul George Enescu----Bilete ----


  • Mari orchestre ale lumii

    Descriere:
    Prin seria Mari Orchestre ale Lumii, Festivalul Internaţional “George Enescu” se situează în topul evenimentelor de gen la nivel internațional, pentru că reuneşte orchestre de talie mondială, care sunt cap de afiș la New York, Berlin, Melbourne sau Viena. Doar în străinătate, la marile festivaluri precum cele de la Lucerna sau Salzburg, mai puteți întâlni așa o densitate de nume mari într-o singură lună. Staatskapelle Berlin (dirijor Daniel Barenboim), Orchestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia (dirijor Antonio Pappano) și Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (dirijor Mariss Jansons) sunt doar câteva dintre orchestrele care vor veni la Festivalul Enescu, cel mai iubit eveniment cultural în România și cel mai apreciat pe plan extern. “Festivalul de la Salzburg are acum un rival: marii clasici vin la prețuri mici în Festivalul George Enescu din România,” scria The Guardian în anul 2007.
    Categoria:
    1. 80 lei
    2. 75 lei
    3. 65 lei
    4. 45 lei
  • Recitaluri şi concerte camerale 

    Descriere:
    Revenirea lui Radu Lupu în România este unul dintre evenimentele majore ale Seriei de recitaluri şi concerte camerale. „Sunetul său în concert este de neînlocuit. Nu poți experimenta așa ceva ascultând o înregistrare”, notează The New Yorker.
    Un alt eventiment marcant: prezenţa actorului John Malkovich în calitate de narator al crimei melodramatice The Infernal Comedy(cu Wiener Akademie). Printre fidelii Festivalului se află pianistul Murray Peraha și violonistul Maxim Vengerov. Evgeny Kissin, copil minune al pianului, unul dintre marii interpreți ai repertoriului romantic, susține două recitaluri la Ateneul Român. Integrala concertelor pentru pian de Beethoven este interpretată de un rafinat colecționar de partituri cu autograf – pianistul și dirijorul Rudolf Buchbinder. Istoria dramatică a dinastiei Borgia e restituită într-un scenariu muzical de Jordi Savall și Hesperion XXI – La Capella Reial de Catalunya.
    Categoria:
    1. 80 lei
    1. 70 lei
  • Concertele de la miezul nopţii 

    Descriere:
    Christian Zacharias și Orchestra de Cameră din Lausanne revin, în miez de noapte, pentru două concerte de orientare mozartiană. La rândul lor, fideli ai Festivalului, Sir Neville Marriner și orchestra San Martin in the Fields, aduc un suflu britanic și romantic. Barocul instrumental este reînviat prin muzică și instrumente de epocă, de Ansamblul „Europa galante”. Ansamblul „La Venexiana”, care a impus un nou stil în interpretarea muzicii vechi italiene, va inerpreta L’Orfeo, de Monteverdi (împreună cu corul Preludiu, condus de Voicu Enăchescu). Extravaganță și virtuozitate – tânărul american Cameron Carpenter va rescrie, la Bucureşti, arta cântatului la orgă. Iar cele patru concerte ale Viktoriei Mullova au fost deja prezentate de publicaţia britanică The Guardian, care a titrat „Viktoria Mullova se întoarce la Bach”. Calitatea artiştilor, tentanta culoare nocturnă a acestei serii de concerte şi farmecul de toamnă al oraşului fac din Bucureşti o capitală europeană a muzicii bune.
    Categorie:
    1. 80 lei
    2. 70 lei
  • Spectacole de opera şi balet 

    Descriere:
    Între romantismul târziu, obsesiile secolului XX și cele mai moderne expresii artistice, aceasta este seria Spectacolelor de Operă și balet. Otello, una dintre cele mai importante opere de Verdi, o dramă shakespeariană încă modernă, ale cărei teme – rasismul, dragostea, gelozia și trădarea – o fac să fie prezentă pe toate scenele lumii, se bucură de o distribuție internațională. Oedipe – capodopera enesciană cu substrat psihanalitic și colorit muzical oriental, una dintre lucrările definitorii pentru muzica secolului XX, face parte în mod firesc din programul Festivalului. Vortice Dance Company, cea mai premiată companie portugheză de dans contemporan, prezintă Dracula (un show care conduce publicul către fabuloasa și enigmatica lume a groazei) și Soliloquy About Wonderland (terapie contra decepției și a singurătății omului modern - o strălucitoare nocturnă coregrafică). Iar Gigi Căciuleanu crează La Follia in Wiliam Shakespeare – teatru coregrafic pentru un public rafinat, la Bulandra.
    Categoria:
    1. 80 lei
    2. 65 lei
  • Seria Wagner

    Descriere:
    Festivalul George Enescu celebrează anul internațional Richard Wagner, prezentând pentru prima dată în ultimii 50 de ani, Tetralogia Inelul NibelungilorAurul Rinului, Walkiria, Siegfried și Amurgul Zeilor, cele mai spectaculoase lucrări ale genului de operă din toate timpurile, vor fi interpretate în concert de către Orchestra Simfonică Radio din Berlin, condusă de dirijorul Marek Janowski (Sala Mare a Palatului). Combinând elemente din mituri germane și scandinave, Wagner a scris el însuși libretele, imaginându-și „opera de artă totală”. Inelul magic făcut de piticul Alberich din aurul furat de la Fiicele Rinului, bijuterie care conferă putere asupra întregii lumi, este motivul intrigii care implică trei generații de protagoniști, zei și personaje mitologice. Din distribuție fac parte unii dintre cei mai importanți soliști de repertoriu wagnerian ai momentului și unii dintre cei mai reprezentativi soliști de operă din România.
    Categoria:
    1. 30 lei
    2. 20 lei
  • Muzica Sec. XXI - Workshop // Enescu şi contemporanii săi 

    Descriere:
    Festivalul continuă tradiția lansată de George Enescu, recunoscut pentru preocuparea sa privind creația specifică timpului său, promovarea noilor talente și a ideilor noi, inovatoare. Ca în fiecare an, vor fi prezentaţi creatori români și străini talentaţi, ansambluri și interpreți dedicaţi fenomenului muzical în contemporaneitate. Ansamblul IconArts propune concerte interactive New Generation, care se vor desfășura în Studioul de Operă și Multimedia al UNMB. Ansamblurile Hyperion International, Profil și Archaeus, pianistul Matei Varga, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, Altenberg Trio Wien, cvartetul Voces, The Schubert Ensemble, Harmonious Chamber Orchestra din Osaka și European Contemporary Orchestra sunt alte nume grele care vor creiona portretul sonor al muzicii secolelor XX și XXI, într-un demers cultural racordat la circuitul internațional al valorilor muzicale și artistice.
    Categoria:
    1. 30 lei
    2. 20 lei



  • Biletele pot fi achiziţionate online, prin eventim.ro, sau de la punctele de vânzare ale Eventim şi din librăriile Humanitas șiCărturești

Comentarii

Postări populare