Artisti contemporani


          Intr-o lume in care domina programele ca Photoshop, Photoscape, Corel sau Fireworks, intr-o lume in care arta pare sa ia nastere in fata calculatorului, se mai zaresc ici-colo artisti, care descriu obiectele, natura sau viata cotidiana in culori asa cum o vad ei, nealterata, in stare pura.
Traim intr-o lume in care arta contemporana se axeaza din ce in ce mai mult pe cvasireclama, incep sa nu mai existe tablouri traditionale pictate manual! (tablou... deja pare un termen anacronic!). Asta se intampla in general, dar ca de fiecare data (spre bucuria noastra) avem si exceptii. Iata una! 


"Am fost atras intotdeauna de detaliu mergand pina la hiperrealism. M-am regasit in stilul pictorilor olandezi si flamanzi ai secolelor XVI-XVII ,in preocuparea lor de a reda materialitatea obiectelor(maiestrie care de altfel le este recunoscuta).
Pictura'' micilor maestri''olandezi ,cu rigoarea si exactitatea ei, este pentru mine un bun exercitiu (reproducand detalii sau chiar compunandu-mi multe lucrari in stilul lor) .Ma consider insa un suprarealist cu accente de trompe l'oeil si dau o mare importanta meseriei,tehnicii picturii, pentru a-mi putea realiza lucrarile cu minutie de bijutier." (Florentin Vesa)















     Pentru si mai multe capodopere va recomand sa mergeti la expozitia dansului la Galeria Ana in perioada 4-16 iunie.





Artist: Florentin Vesa
(Foto: https://www.facebook.com/#!/pages/Florentin-Vesa/112473728834620)

Comentarii

Postări populare