Îndrăgitul proiect “Zooming Christmas” a ajuns la cea de-a treia ediție

Seara trecută, pe scena Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești, s-a dat zoom pe talent, pe creativitate și emoție. Mult așteptatul concert al clasei de pian coordonată de profesorul Cristian Duca a ajuns la cea de-a treia ediție. 

Vineri, 7 Decembrie, puțin după orele 19.00 a început spectacolul “Zooming Christmas”. Și de această dată pianistului Cristian Duca i-au fost alături pe scenă pe toată durata evenimentului trupa ZOOM formată din Dan Lung – Chitară, Relu Despa – Percuție/Tobe, Andrei Frîncu – Contrabas/Chitară Bas, trupă care din acest an a primit și câțiva membri noi: Leonard Stoica – Tobe/Percuție, Lucian Duță – Vioară, Zefir Brezeanu – Saxofon/Clarinet și Lăcrămioara Bradoschi – Voce. 
Spectacolul și-a păstrat izul de prospețime, de tinerețe, de energie, de optimism și candoare, oferind publicului multe clipe emoționante. 
Seara a debutat în forță cu un moment oferit de elevii clasei de canto popular ai Colegiului de Artă “Carmen Sylva”, coordonați de profesoara Adela Dumitrache Dumitru, care a pășit pe scenă în acordurile cunoscutului colind “Iată vin colindători”. Întregul moment a primit o notă de dramatism prin acompaniamentul trupei Zoom. Fiind atentă la reacțiile celor din jur, acest intro a fost unul parcă mult prea scurt și fulgerător din punctul meu de vedere, dacă stăm să ne gândim la faptul că jumătate din publicul spectator era format din părinți și rude ale micilor artiști, care desigur doreau să își vadă în acțiune micuțele odrasle talentate. Știți care a fost senzația? Ca atunci când ești la dieta și îți dă cineva un pătrățel de ciocolată dulce, parcă ai mai vrea.
După introducerea care ne-a trezit pe toți din amorțeală a urmat un duet liniștitor cu Cristian Duca și eleva sa, Antonia Boldorea, care ne-au cântat la pian colindul “Silent Night”. 
Următorul moment a avut-o ca protagonistă pe Delia Bădilă cu melodia “Jingle Bells”. 
Au mai urcat pe scenă în aplauzele publicului alături de mentorul lor și Amalia Comișel, Maya Grigore și Sara Dumitru, toți la același pian, imaginați-vă numai! 
Un alt moment special al concertului a fost cel care a reunit pe scenă nu mai puțin de 11 instrumentiști, care au interpretat piesa “Fly me to the Moon”. 

Două alte momente catchy, pe care fiecare le-a gustat în felul său au fost cele în care 2 dintre invențiunile compozitorului Johann Sebastian Bach, mai exact Invențiunea nr 4 în re minor interpretată de Andra Pandelescu și 
Invențiunea la 2 voci în la minor, care a luat viață prin interpretarea Alexiei Constantin, toate acestea cu acompaniamentul smooth de jazz al bandului Zoom Trio. O găselniță aparte, așa-i? Să mă ierte maestrul Bach, dar a sunat atât de fresh, de interesant, încât cred că pot fi iertați. 

Elevii Alexandru Gheorghișor, Iustin Dumitru, Petrică Niculae, Daniel Dumitrașcu, Bogdan Drăgănescu au întregit spectacolul prin adăugarea unor melodii ca “Frosty the snowman”, “O, holly night” sau ”Misty” a lui Erroll Garner. 
Un moment cheie al serii a fost cu siguranță cel prin care i-a fost adus un omagiu trupei Queen prin interpretarea plină de creativitate a hitului “Bohemian Rhapsody” la pian de către Cristian Duca și invitata Cristina Ionescu, acompaniați de band. 

Din tot acest frumos peisaj n-a lipsit desigur nici doamna profesoara de pian a organizatorului “Zooming Christmas”, doamna Mădălina Dumitru, alături de care spectacolul s-a încheiat pe acordurile temei din Home alone, “Somewhere in my memory”. Aici au intrat din nou pe scenă micii artiști alături de grupul de canto popular, și de altfel toți participanții din acea seară, ținând în mâini candele ale căror lumină caldă le evidenția atât de frumos chipurile inocente, și entuziaste. Iață deci, ne-am primit și cea de-a doua bucățică de ciocolată. 

Știți ce văd eu la acest spectacol, ce mă face să revin de fiecare dată cu drag și nerăbdare? 
“Zooming Christmas” este mai mult decât un simplu spectacol, este un proiect realizat pe baza unor frumoase relații de prietenie, un proiect sinonim cu dăruirea profesională dar și umană și cu căldură sufletească. 

Mă fascinează de fiecare dată faptul că la un astfel de concert nu ai timp să te plictisești. Asta pentru că tot timpul se întâmpla ceva pe scenă. Ori în colțul din stânga, la pian, unde se dau adevărate lupte de virtuozitate, ori în colțul din dreapta de unde auzi câte un solo al violonistului Lucian Duță, sau siropoasele acorduri ale saxofonului lui Zefir Brezeanu. Spectacolul a avut de toate, și totuși parcă i-a lipsit ceva. Știți ce? Puțină zăpada, niște reni, un moș cu nasul roșu, și niște cadouri. 

Felicitări Cristian Duca, felicitări tuturor celor care s-au implicat în acest proiect minunat! Așteptăm cu nerăbdare ediția a 4-a de anul viitor, care se anunță încă de pe acum a fi una cu multe surprize muzicale plăcute, ținând cont de faptul că este anul Michael Jackson. Așadar, țineți aproape! 





Andreea Dragu

Comentarii

Postări populare